Ko smo mi?

Inclusio je kompanija sa sedištem u Beogradu, Srbija. Naš cilj je da unapredimo i olakšamo svakodnevnicu osoba sa invaliditetom.
About Section
About Section

Bojan, naš osnivač, bio je inspirisan da stvori Inclusio dok je prolazio kroz svoje svakodnevne izazove.

Naša priča počinje sa Bojanom, osnivačem i izvršnim direktorom kompanije Inclusio. Rođen je kao slabovida osoba, što ga nije sprečilo da bude samostalan i da se kreće gradom bez pomoći drugih. Nailazio je na mnoge barijere dok je pokušavao da obavlja svoje svakodnevne aktivnosti, uglavnom pri poseti filijala kompanija poput banaka, prodavnica, pošta itd.

Bojan je shvatio da zaposleni žele da mu pomognu, ali često nisu ni primetili da je tu. Gubio je dragoceno vreme pokušavajući da privuče njihovu pažnju. Svestan je bio da nije jedini koji se suočava s takvim izazovima, već da mnogi ljudi s invaliditetom prolaze kroz iste poteškoće. Postojale su prepreke koje su se morale prevazići.

5 godina konstantnog napretka
Ideja se rodila 2017. godine dok je Bojan pisao diplomski, a kasnije i sazrela dok je pisao master rad. Naredne godine je predstavljen prvi prototip aplikacije, a fokus grupa osoba s invaliditetom imala je priliku da je testira i da iznese svoje utiske.
U naredne dve godine, kontinuirano su se sprovodila istraživanja i uspostavljala komunikacija s ciljnom grupom kako bi se bolje razumele njihove potrebe i preferencije. Do 2022. godine, aplikacija je prilagođena na osnovu svih prikupljenih informacija. Bez sumnje, aplikacija je postala pristupačna svim vrstama invaliditeta. Krajnji cilj aplikacije Inclusio je stvaranje sveta
bez barijera.
U isto vreme, tim Inclusio je učestvovao na mnogim takmičenjima, osvojio brojne nagrade i dobio grantove i donacije koje su podržale naše poslovanje i omogućile nam da ostanemo posvećeni našoj misiji.
About Section
About Section
Počinjemo sa radom!
2023. godina bila je posvećena donošenju odluka i izboru strategije tržišta, što nas je dovelo do našeg prvog poslovnog partnera - OTP banke.

Ubrzo nakon toga, i A1 se pridružuje kao partner.

Pratite nas kako biste bili u toku sa svim budućim inkluzivnim i pristupačim kompanijama u Srbiji i svetu!
Naša dostignuća:
Gold Medal Icon
Prvo mesto na konkursu za najbolju tehničku inovaciju 2022, održanom od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije
Bronze Medal Icon
Drugo mesto na međunarodnom takmičenju Startup Live Global na ViennaUp festivalu
Gold Medal Icon
Mini grant Fonda za inovacionu delatnost Srbije
Bronze Medal Icon
Prvo mesto na programu Raising Starts, održanom u Naučno-tehnološkom parku Beograd, a finansiran od strane švajcarske vlade.
Gold Medal Icon
Prvo mesto na Startup Shower projektu, održanom od strane Business Intelligence Institute-a.
Bronze Medal Icon
Četvrto mesto na Univerzum Startup Accelerator-u, održanim od strane kompanije Mozzart i Univerziteta u Beogradu